Loading Laddar...
 

Körkort nu

Körkort nu är en förbättring av det tidigare prisbelönta systemet Elevcentralen Premium. 

Skriv in dig nu!

Ladda ner appen från Google Play or den App Store 


Var som helst

Att få in en körkortsutbildning i allt annat som ska göras är inte alltid lätt. Därför är det viktigt att kunna utnyttja tiden på bästa sätt.

Att ha tillgång till utbildning och material oavsett var du befinner dig eller vilken tiden är på dygnet är därför viktigt. 
Körkort nu med Elevcentralen kan du alltid använda så länge du har tillgång till din mobil, surfplatta eller dator tillsammans med en uppkoppling till Internet. Du laddar ner appen via App Store eller Google Play. Läs mer om appen här. 

Lära in på olika sätt

Kanske lär du dig bäst om du lyssnar på när någon förklarar för dig eller så läser du hellre själv. Oavsett vilket finns det troligen ett sätt för dig i Körkort nu med Elevcentralen. Välja att lyssna på den inlästa teorin eller läsa den själv. Luta dig tillbaka i soffan eller på bussen för att titta på filmer som beskriver olika teoretiska moment. Gör interaktiva övningarna där du får feedback oavsett om du svarar rätt eller fel. Testa dina kunskaper genom snabbtester, anpassade tester och sluttester.

Läraren vägleder

Även om det är smidigt att själv kunna jobba med materialet, är det med hjälp av din professionella trafiklärare som din utbildning blir som bäst. I Körkort nu beskriver du bland annat för din lärare hur du bäst arbetar och när du vill ha ditt körkort. Utifrån denna vetskap kan läraren guida dig genom utbildningens teori och praktik på bästa sätt. Läraren ger dig en plan för hela din utbildning – vad ska göras när, och vad kommer det att kosta. Under hela din utbildning kan läraren följa dig och dina framsteg och ser snabbt om planen inte riktigt hålls, utan kräver revidering.

I Körkort nu är teori och praktik nära sammankopplat. Detta innebär till exempel att läraren ska beskriva vad du behöver göra eller reflektera över inför nästa lektion. När du bokat lektionen i systemet kommer en uppmaning till dig om hur du ska förbereda dig. Efter lektionen beskriver läraren hur det gått och kan även förtydliga resonemanget med egna bilder eller bilder från den stora, centrala bilddatabasen från STR som alla premiumlärare har tillgång till. 

Handledaren som stöd

Mycket av tiden för din körkortsutbildning gör du kanske utanför trafikskolan. En duktig privat handledare är ett bra komplement i din utbildning både för teori och praktik. Med handledaren kan du förbereda dig eller öva in ett moment så det sitter bättre. Det är till stor nytta att om du låter din handledare finnas med dig i Körkort Nu. 

Spela och diskutera

I Körkort nu kan du ställa frågor, diskutera och svara på frågor i forumet där du får kontakt med andra elever. Att ha kul och samtidigt lära sig det som är viktigt, är ofta en lyckad kombination. I Körkort nu kan du utmana andra elever i hela Sverige i Körkortskampen. Fem frågor i taget, sen är det din kompis tur. Du väljer själv inom vilka områden du vill spela. När du närmar dig en färdig utbildning spelar ni kanske om alla frågor. Och det bästa av allt, frågorna är seriösa och är en bra förberedelse för att du ska klara kunskapsprovet på Trafikverket.